Cogo Collect

Snel sneller snelst

De nieuwste versie van Cogo Collect biedt aanzienlijke snelheidsverbeteringen! Vanaf versie 4.5 worden de gegevens op het apparaat op een efficiëntere manier opgeslagen, wat resulteert in snellere toegang tot Topics. Benieuwd naar de details van deze wijzigingen?

In het kort

De gegevens uit de Web Feature Service (WFS) worden nu anders opgeslagen. Deze aanpassing zorgt voor snellere ophaling van onderwerpen en het razendsnel herladen van kaartlagen.

De techniek

Om ook zonder internetverbinding te kunnen werken, maakt Cogo Collect al geruime tijd gebruik van de Indexed Database API, meestal afgekort als IndexedDB. Deze API werkt probleemloos op diverse browsers en apparaten, en is cross-platform én gestandaardiseerd. IndexedDB was lange tijd de belangrijkste opslagplaats voor gebruikersgegevens in de app. Echter, het opslaan van gegevens hierin was traag, waardoor verschillende kaartlagen altijd sequentieel moesten worden opgehaald.

Gelukkig is er sinds kort tijd een alternatief dat door alle browsers wordt ondersteund: de File System API. Deze standaard leent zich uitstekend voor het efficiënt ophalen en opslaan van grote hoeveelheden data in één keer. Het vormt een uitstekende vervanging voor IndexedDB. In de native app-versie kan nu gebruik worden gemaakt van het bestandssysteem op het apparaat, wat ook op iOS en Android resulteert in aanzienlijke snelheidswinst.

Safari gebruikers

Safari-gebruikers op macOS met versie 15 kunnen mogelijkerwijs problemen ervaren met deze nieuwe opslagmethode. We raden aan de browser bij te werken naar versie 16. Deze versie bevat niet alleen de nieuwste beveiligingsupdates, maar lost ook de problemen op met de File System API. Het bijwerken kan eenvoudig via de Software Updates van macOS.

Wil je continu op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dan is het handig om deze LinkedIn groep te volgen.

Cogo Collect

Cogo Collect is een Nederlands bedrijf dat zich volledig richt op de toepassing van GIS voor zowel overheden als bedrijven.

Neem contact met ons op