Cogo Collect

Doorontwikkelingen v4

Een belangrijke update van Cogo Collect is deze week live gegaan! In deze update bouwen we verder op de basis die is gelegd in versie 4. Wat is er precies veranderd?

Single-Sign-On

Het login proces is aangepast zodat er op verschillende manieren geauthenticeerd kan worden. Dit maakt de weg vrij om te kunnen koppelen met verschillende authenticatie providers zoals Azure Active Directory of Keycloak . Dit principe wordt Single Sign-On (SSO) genoemd en hierdoor kunnen gebruikers met één paar inloggegevens inloggen op verschillende, maar gerelateerde systemen of contactpunten. Vanaf elk apparaat, waar ze zich ook bevinden.

Eenvoudiger navigeren

Er zijn een aantal aanpassingen gedaan om eenvoudiger te kunnen navigeren op de kaart. Bij grotere schermen komen linksboven navigatie knoppen in beeld om in/uit te zoomen en naar de extent van de kaart te zoomen.

Door in de kaart op een cluster te klikken zoom je in op het gebied van dit cluster. Via de extent knop zoom je direct weer terug naar het start scherm. Een makkelijke manier om direct naar het juiste gebied te navigeren. De video geeft dit weer.

Kaartlagen check

Nieuw is de kaartlagen check bij het openen van een topic. Wanneer alle gegevens zonder problemen zijn opgehaald start het scherm direct door naar de kaart. Bij problemen blijft het scherm openstaan en toont de foutmelding van de kaartlaag waar iets mee aan de hand is. De check zorgt er voor dat er twee zaken beter zijn geregeld:

  • Alle data van het topic is gegarandeerd opgehaald van de GIS server en klaar voor offline gebruik
  • Het is direct zichtbaar welke kaartlagen niet werken. Via het rode uitroepteken kan de foutmelding worden opgehaald voor de GIS beheerder.
Topics fetch
Bij het openen van een topic vindt de kaartlagen check plaats

User Interface verbeteringen

Er zijn een aantal User Interface (UI) verbeteringen doorgevoerd. De eerste is een aanpassing zodat het toevoegen van punten, lijnen of vlakken aan een hoofdobject altijd rechtsonder te vinden. Hierdoor is de centrale plek om nieuwe objecten aan te maken altijd rechtsonder. De tweede is een aantal verbeteringen voor grotere schermen. Zo is het overzicht van de topics op een iPad of groter tegels in plaats van een lijst.

UIX object toevoegen
Het toevoegen van objecten is altijd aan de rechterkant
Topics responsive
Responsive topics scherm

Bug fixes

Tot slot zijn een aantal bugs verholpen. Vanaf versie 4 worden foutmeldingen automatisch naar ons verstuurd, op deze manier kunnen we veel bugs oplossen zonder dat dit expliciet moet worden gemeld. De melding ‘Failed to execute transaction on IDBDatabase’ is hierdoor nu verleden tijd. Het herladen van topics ging ook niet altijd goed, dit gaat nu automatisch wanneer de gebruiker teruggaat naar het overzicht.

Wil je continu op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dan is het handig om deze LinkedIn groep te volgen.

Cogo Collect

Cogo Collect is een Nederlands bedrijf dat zich volledig richt op de toepassing van GIS voor zowel overheden als bedrijven.

Neem contact met ons op