Cogo Collect

Blog

We delen graag het laatste nieuws van onze organisatie met jou!

Up-to-date

Up-to-date

Cogo Collect heeft een nieuwe update gekregen, maar deze keer gaat het niet om spannende nieuwe functies of verbeteringen. Nee, deze update is vooral gericht op het oppoetsen van de binnenkant van de app. Denk aan het updaten van de onderliggende componenten en het voldoen aan alle juridische en technische vereisten van de app stores. Niet zo glamoureus als nieuwe features, maar wel noodzakelijk om ervoor te zorgen dat Cogo Collect blijft voldoen aan de hoogste standaarden.

June 1, 2024

Snel sneller snelst

Snel sneller snelst

De nieuwste versie van Cogo Collect biedt aanzienlijke snelheidsverbeteringen! Vanaf versie 4.5 worden de gegevens op het apparaat op een efficiëntere manier opgeslagen, wat resulteert in snellere toegang tot Topics. Benieuwd naar de details van deze wijzigingen? In het kort De gegevens uit de Web Feature Service (WFS) worden nu anders opgeslagen. Deze aanpassing zorgt voor snellere ophaling van onderwerpen en het razendsnel herladen van kaartlagen. De techniek Om ook zonder internetverbinding te kunnen werken, maakt Cogo Collect al geruime tijd gebruik van de Indexed Database API, meestal afgekort als IndexedDB.

September 11, 2023

Gebruikersbijeenkomst voor ROI

Gebruikersbijeenkomst voor ROI

Op 14 maart vond de allereerste gebruikersbijeenkomst van Cogo Collect plaats. Het evenement werd georganiseerd in samenwerking met Veiligheidsregio Flevoland en Gooi- & Vechtstreek, en richtte zich op gebruikers van ROI (Repressieve Object Informatie). De bijeenkomst vond plaats op Lelystad Airport, in het Aviodrome. Het programma begon met een algemene presentatie over Cogo Collect. Tijdens deze presentatie werden de belangrijkste functies uitgelegd en werden tips & tricks gedeeld. Na de pauze was er een sessie over ROI, specifiek gericht op de deelnemers.

March 14, 2023

Doorontwikkelingen v4

Doorontwikkelingen v4

Een belangrijke update van Cogo Collect is deze week live gegaan! In deze update bouwen we verder op de basis die is gelegd in versie 4. Wat is er precies veranderd? Single-Sign-On Het login proces is aangepast zodat er op verschillende manieren geauthenticeerd kan worden. Dit maakt de weg vrij om te kunnen koppelen met verschillende authenticatie providers zoals Azure Active Directory of Keycloak . Dit principe wordt Single Sign-On (SSO) genoemd en hierdoor kunnen gebruikers met één paar inloggegevens inloggen op verschillende, maar gerelateerde systemen of contactpunten.

September 1, 2022

Cogo Collect 4

Cogo Collect 4

In samenwerking met fantastische mensen is deze nieuwe versie ontstaan, wat een inspirerend traject. Deze update is voor onze klanten een grote stap vooruit om geodata op orde te brengen en te houden. Natuurlijk via de open geo-standaarden en op de eigen cloud, voor meer privacy en controle over je data. Daar komen nu een drietal handige functionaliteiten bij. Topics Belangrijkste wijziging zijn de topics en het gebruik van een lokale database in de app.

November 29, 2021

Versie 4 in aantocht

Versie 4 in aantocht

Dit jaar is Cogo collect verder doorontwikkeld naar de ‘4.0’ versie. Op de achtergrond zijn we hier al een tijdje mee bezig, maar dit is het moment daar om er wat meer over te vertellen. Dit artikel is het startpunt van onze communicatie over 4.0 en gaandeweg zullen we jullie op de hoogte blijven houden over onze vorderingen. Wil je continu op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dan is het handig om deze LinkedIn groep te volgen.

November 1, 2021

Cogo versie 3

Cogo versie 3

Versie 3 van Cogo Collect is deze week live gegaan! Daarnaast zijn de voorbereidingen getroffen voor publicatie de Apple en Play store. Wat is er precies veranderd? Nieuw Punten, lijnen en vlakken. Deze nieuwe versie heeft ondersteuning voor het invoeren van punten, lijnen en vlakken. Uiteraard op de eenvoudige manier zoals je al gewend bent en volledig geschikt voor touch. Cogo Collect in je moedertaal. De nieuwe versie is meertalig en op dit moment in het Nederlands en Engels beschikbaar.

July 3, 2020

Ontwikkelingen Cogo in 2020

Ontwikkelingen Cogo in 2020

Volgend jaar staat bij Baas geo-informatie in het teken van grote veranderingen. Dan gaan we namelijk de ‘3.0’ versie van Cogo Collect lanceren! Op de achtergrond zijn we hier al een tijdje mee bezig, maar dit is het moment daar om er wat meer over te vertellen. Wat gaat er veranderen? Dit artikel is het startpunt van onze communicatie over 3.0 en gaandeweg zullen we jullie op de hoogte blijven houden over onze vorderingen.

November 12, 2019

WaterInfoDag 2019

WaterInfoDag 2019

WaterInfoDag | 12:20 – 13:05 | Ideeëntheater 2 | Thema: Informatie transitie De nieuwe standaard voor veldwerk: Cogo Collect Op donderdag 28 maart, tijdens de WaterInfoDag in Den Bosch, houd ik een workshop over de app Cogo Collect . Kom naar het Ideeëntheater of bezoek stand 321 om alles te weten te komen over deze super gebruiksvriendelijke app. Kenschets De app Cogo Collect Inwinning, inspecties & beheer Generieke oplossing Geo-data in eigen beheer Open GIS standaarden Cogo Collect is een slimme en veelzijdige geo-data registratie app.

March 15, 2019

Cogo Collect

Cogo Collect is een Nederlands bedrijf dat zich volledig richt op de toepassing van GIS voor zowel overheden als bedrijven.

Neem contact met ons op